2 Οκτ 2010

Μ. Μορέττι: Κοινωνικό λειτούργημα

Ο Μάρκο Μορέττι, Γενικός Διευθυντής του ιταλικού ραδιοφωνικού δικτύου RCF, μίλησε στην εκπομπή του Τάσου Μαυρή στον AIR 104.4 FM.

Τ. Μαυρής: Μάρκο, το πρόγραμμα του Athens International Radio 104.4 FM σε 16 γλώσσες βρίσκεται αντιμέτωπο με προσπάθειες παρεμπόδισης της λειτουργίας του...

«Τον ακούμε 25.000 Ρουμάνοι»

Το Δ.Σ. της Ρουμανικής Κοινότητας “Ο Άγιος Στέφανος ο Μέγας” τονίζει στη δική του παρέμβαση ότι οι Ρουμάνοι της Αθήνας “ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πήραν τέτοια απόφαση!(για την παρεμπόδιση της λειτουργίας του σταθμού). “Επίσημα είμαστε 25.000 Ρουμάνοι στην Αθήνα και όλοι μα όλοι θέλουμε να ακούμε τη μουσική μας και ενημερωτικά δελτία για τη πατρίδα μας. Είμαστε δίπλα στην ομάδα του ΑΙR 104.4, τη χρειαζόμαστε, είναι η μόνη μας φωνή εδώ και, στο όνομα της φιλίας και της ιστορίας που μας συνδέει σαν χώρες, θεωρούμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει (να εμποδιστεί η λειτουργία του AIR”).

«Είστε η σύνδεση με τις κοινότητες»

Η Πετρονέλα Λουμινίτσα Κωτσοπούλου, γενική γραμματέας του Ελληνο-Μολδαβικού Συλλόγου
“Ορφέας” μας δήλωσε: “Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη γενναιοδωρία με την οποία μας είχατε φιλοξενήσει στη ραδιοφωνική εκπομπή σας. Για μας είσαστε ένα βιβλίο των ειδήσεων. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα λόγο που μπορεί να εξηγήσει  την παρεμπόδιση του προγράμματος του AIR. Από αυτόν μαθαίνουμε όλα όσα συμβαίνουν, γνωρίζουμε  τις προσωπικότητες, ακούμε για τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τα αποτελέσματα των γεγονότων στα οποία συμμετέχουμε. Εδώ ακούμε μουσική από το σπίτι μας, μιλάμε για τις παραδόσεις μας. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποια ήταν τα κριτήρια που οδήγησαν στην ατυχή αυτή ενέργεια, ιδιαίτερα στην παρούσα κατάσταση, όταν όλοι μιλούν για τα γκέτο και τους ξένους. Το ραδιόφωνο έχει άμεση σύνδεση με τους πολίτες των κοινοτήτων, και οι αρχές μπορούν μέσω αυτού να διατηρούν επαφή μαζί τους. Υποστήριζω την ομάδα του AIR 104.4 FM   στις προσπάθειές  της και ελπίζω ότι η κατάσταση θα ρυθμιστεί σύντομα”.

Οι Ολυμπιονίκες για τον AIR 104,4 FM

Και οι ολυμπιονίκες μας, οι ποδοσφαιριστές, οι καλαθοσφαιριστές μας, που μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της ξενόγλωσσης ενημέρωσης καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς ξένους αθλητικούς παράγοντες, αθλητές και παίκτες που ζουν στην Ελλάδα, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Athens International Radio – AIR 104.4 και ζητούν να αρθεί κάθε εμπόδιο ώστε να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο.

Ο Γιώργος Σιγάλας, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, αναφέρει στη δήλωσή του:

«Ενημερώνει τους ξένους καλαθοσφαιριστές»…

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών:

“Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η ενημέρωση είναι το άλφα και το ωμέγα για να κρατηθούν οι ισορροπίες κάποιοι επιδιώκουν την παρεμπόδιση της λειτουργίας του ΑIR 104,4, που προσφέρει στους φιλοξενούμενους μας το δικαίωμα της πληροφόρησης στη γλώσσα τους  για τα θέματα που τους αφορούν.

Την ανεκτίμητη αυτή προσφορά και το κοινωνικό έργο του AIR 104.4, φαίνεται ότι κάποιοι αρμόδιοι δεν είναι σε θέση να τα εκτιμήσουν. Και αδιαφορώντας για τη σπουδαιότητα της φιλοξενίας θέλουν να ακυρώσουν τον καθημερινό αγώνα όλων εκείνων που επί χρόνια δούλεψαν και εξακολουθούν να δουλεύουν γι' αυτό το σκοπό.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες καθώς έχει στους κόλπους του αλλοδαπούς παίκτες που πρέπει να είναι ενημερωμένοι για όσα γίνονται στη χώρα μας και επηρεάζουν την καθημερινότητά τους”.

…και τους ξένους ποδοσφαιριστές

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών:

“Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχει σταθερό και αμείωτο ενδιαφέρον για την ύπαρξη και τη σωστή λειτουργία πηγών ενημέρωσης για τους πολλούς πλέον αλλοδαπούς συναδέλφους μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που ζουν και αγωνίζονται στην Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι η  ανεμπόδιστη δράση του ραδιοφωνικού σταθμού  AIR 104.4 προσφέρει στους συναδέλφους μας - και όχι μόνο -  το δικαίωμα της πληροφόρησης στη γλώσσα τους για τα θέματα τους αφορούν άμεσα. Το κοινωνικό έργο του  AIR 104.4 εκτιμάται και φυσικά αναγνωρίζεται.
Είναι απαραίτητη για την κοινωνία μας η διατήρηση σε κατάσταση ομαλής λειτουργίας με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων κάθε μέσου ενημέρωσης που φυσικά κινείται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και τις συνθήκες που αυτά προσδιορίζουν”.