2 Οκτ 2010

Μ. Μορέττι: Κοινωνικό λειτούργημα

Ο Μάρκο Μορέττι, Γενικός Διευθυντής του ιταλικού ραδιοφωνικού δικτύου RCF, μίλησε στην εκπομπή του Τάσου Μαυρή στον AIR 104.4 FM.

Τ. Μαυρής: Μάρκο, το πρόγραμμα του Athens International Radio 104.4 FM σε 16 γλώσσες βρίσκεται αντιμέτωπο με προσπάθειες παρεμπόδισης της λειτουργίας του...

Μ. Μορέττι: “Νομίζω ότι είναι ένα φοβερό σενάριο, από αυτά που σε κάνουν να αγανακτείς. Είμαι ένας από αυτούς που επισκέφτηκαν τα στούντιο του Athens International Radio στην Αθήνα και μπορώ να πω ότι αξίζετε τον τίτλο του Κοινωνικού Λειτουργού. Έχω επισκεφθεί και άλλα στούντιο ραδιοφωνικών σταθμών, μεταξύ των οποίων κι εκείνα του ΒΒC, και μπορώ να πω, χωρίς επιφύλαξη και υπερβολές, ότι αυτό που κάνετε μοιάζει με αυτό που κάνει το BBC: προσφέρετε ένα Κοινωνικό Λειτούργημα σε πολλές γλώσσες και για πολλούς ανθρώπους.

Βρίσκω επίσης πολύ σοβαρό το ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το Athens International Radio 104.4 FM θέτει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Ραδιοφωνικό Φόρουμ του 2011, ένα σημαντικό ραντεβού για το επόμενο έτος. Έτσι, αυτός είναι ένας ακόμα λόγος ανησυχίας που περιγράφει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Ο Athens International Radio104.4 FM είναι μια σημαντική κληρονομιά, μια κληρονομιά της χώρας σας και μια κληρονομιά των ατόμων που απαρτίζουν το ακροατήριο αυτού του ραδιοφώνου, όταν αυτό μάλιστα αφορά και την ιταλική κοινότητα όπως και τον ιταλόφωνο πληθυσμό.
Σας εύχομαι καλή τύχη, ελπίζοντας ότι σύντομα θα σας δοθεί η δυνατότητα να εκπέμπετε και πάλι ανεμπόδιστα στη συχνότητα του AIR”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου