20 Σεπ 2010

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων: Αδικαιολόγητη ενέργεια

Επιλεκτικό και αδικαιολόγητο χαρακτήρισε με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το κλείσιμο - με απόφαση των εισαγγελικών αρχών - των εγκαταστάσεων μετάδοσης του ξενόγλωσσου προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 9.84, Athens International Radio - ΑIR 104.4 FM .

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε οτι στηρίζει τους εργαζομένους προσυπογράφοντας , όπως είπε χαρακτηριστικά , το ψήφισμα. Στο ίδιο μήκος κύματος, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε το λουκέτο.

Αύριο η δημοτική Αρχή θα παρίσταται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης , το οποίο θα γνωμοδοτήσει σχετικά με την αδειοδότηση του Athens International Radio 104.4 FM

Ακολουθεί ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων:

Δήλωση Ν. Κακλαμάνη

«Παραμονές των πρώτων, στα χρονικά, δημοτικών εκλογών στις οποίες θα ψηφίσουν και μετανάστες, διακόπηκε βίαια η εκπομπή του Athens International Radio - AIR 104.4 FM. Είναι το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84, το μοναδικό δημοτικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της χώρας, που απευθύνεται κατ' αποκλειστικότητα στις μεταναστευτικές κοινότητες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας και αποτελεί γι' αυτό αναγνωρισμένο πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παραμονές της σημαντικής επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Αθήνα υποχρεώνεται να σιγήσει ο μοναδικός αναμεταδότης στην Ελλάδα του China Radio International.

O Γ. Καμίνης

"Ο  AIR 104,4 είναι ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας που απευθύνεται αποκλειστικά στους ξενόγλωσσους συμπολίτες μας και στους πολυάριθμους επισκέπτες της πόλης. Παρέχει επίσης ανεκτίμητες υπηρεσίες στις κοινότητες μεταναστών και διευρύνει τους ορίζοντες όλων μας, με την αναμετάδοση εκπομπών διεθνών ραδιοφωνικών δικτύων" τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ανακοίνωση της "Ανοικτής Πόλης"

"Σε μια πόλη με ελάχιστες υποδομές ενημέρωσης και πληροφόρησης για τους μετανάστες κατοίκους της η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών να διακόψει τη μετάδοση του Athens International Radio, του ξενόγλωσσου σταθμού του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.

Χωρίς να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της απόφασης και τις όποιες ευθύνες δημοτικής αρχής και αρμόδιων φορέων, θεωρούμε ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ξενόγλωσσος δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Ο Ρ. Αξελός στο δημοτικό συμβούλιο

Σε ότι αφορά τη διακοπή της λειτουργίας του ξενόγλωσσο ραδιοφώνου του δήμου, ο Ρήγα Αξελός, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Την ίδια στιγμή που όπως είναι γνωστό οι συχνότητες των ραδιοτηλεοπτικών μέσων μένουν σκανδαλωδώς αρρύθμιστες, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να κατεβάσουν την κεραία του δημοτικού ραδιοσταθμού που επιτελεί έναν κοινωφελή σκοπό. Θεωρούμε την ενέργεια προκλητική και πράξη πολιτικής υποκρισίας».

Γράμμα από τους εργαζόμενους του Air 104.4 FM


                                                                                         
                                                                                                            Αθήνα. 20/9/ 2010

Για τέταρτη, κατά σειρά, μέρα εμείς οι εργαζόμενοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα του Αθήνα 984, Athens International Radio 104.ο4 FM, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα,  εκπέμποντας το 24-ωρο πρόγραμμά μας μέσω διαδικτύου μόνον, καθώς συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της κατάσχεσης του εξοπλισμού μετάδοσης του σήματός μας στα FM.

Χωρίς μετάδοση στα FM ο Air 104.4

Aνακοίνωση ΑΙR 104.4 FM


Σε απαράδεκτη ενέργεια προέβησαν οι εισαγγελικές αρχές , κλείνοντας χτες τις εγκαταστάσεις μετάδοσης του ξενόγλωσσου προγράμματος του “Αθήνα 984, Athens International Radio 104.4 FM, την στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η γνωμοδότηση του ΕΣΡ την ερχόμενη Τρίτη.  Πρόκειται για τον σταθμό που προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία στους μετανάστες και όλους τους ξένους που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, καθώς και στους επισκέπτες της πόλης, ενώ αποτελεί συνεκτικό σημείο αναφοράς για τις ξένες κοινότητες.