5 Οκτ 2010

Ερώτηση του Ντινόπουλου για τον AIR

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ρέππα και Εσωτερικών κ. Ραγκούση με θέμα τη διακοπή λειτουργίας του AIR 104,4».

Στην ερώτηση του αναφέρονται τα εξής:

Στις 19/09/10 διέκοψε τη λειτουργία του ο ξενόγλωσσος δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός AIR 104,4. Αυτό έγινε ύστερα από κατάσχεση του πομπού του για τυπικά ζητήματα που αφορούν στον φάκελο αδειοδότησης του και παρά το γεγονός ότι πολλοί άλλοι σταθμοί με ανάλογα προβλήματα λειτουργούν.

Το Eλληνοκινεζικό Επιμελητήριο ευχαριστεί

Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Athens International Radio - AIR 104.4 FM, το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84.

Το Eλληνοκινεζικό Επιμελητήριο “ζητά από όλους τους αρμόδιους να παρέμβουν ώστε να συνεχίσει ο εν λόγω ραδιοφωνικός σταθμός το κοινωφελές και χρηστικό του έργο. Στη χώρα μας ζουν κι εργάζονται  περισσότεροι από 10.000 Κινέζοι – αναφέρει η σχετική ανακοίνωση - ενώ είναι γνωστό πως γίνονται προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων Κινέζων τουριστών.

Άριστη η συνεργασία BBC – AIR

Σε επιστολή του το BBC αναφέρεται στη άριστη συνεργασία με τον AIR 104.4 FM επί 6 χρόνια, από την αρχή της λειτουργίας του και τονίζει “τη δυνατότητα που δόθηκε στο BBC να απευθυνθεί σε ένα ευρύ ακροατήριο στην Αθήνα, ειδικότερα στον μη ελληνικό πληθυσμό της πόλης και στους πολλούς διεθνές επισκέπτες της”.

Το BBC καταλήγει τονίζοντας ότι “προσβλέπει σ' αυτή τη συνεργασία με τον AIR 104.4 FM που  θα συνεχίσει να προσφέρει στους ακροατές του την καλύτερη ενημέρωση για τις διεθνείς και εσωτερικές ειδήσεις”.