5 Οκτ 2010

Ερώτηση του Ντινόπουλου για τον AIR

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ρέππα και Εσωτερικών κ. Ραγκούση με θέμα τη διακοπή λειτουργίας του AIR 104,4».

Στην ερώτηση του αναφέρονται τα εξής:

Στις 19/09/10 διέκοψε τη λειτουργία του ο ξενόγλωσσος δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός AIR 104,4. Αυτό έγινε ύστερα από κατάσχεση του πομπού του για τυπικά ζητήματα που αφορούν στον φάκελο αδειοδότησης του και παρά το γεγονός ότι πολλοί άλλοι σταθμοί με ανάλογα προβλήματα λειτουργούν.


Ο AIR 104,4 ενημερώνει χιλιάδες αλλοδαπούς που είτε επισκέπτονται τη χώρα μας ως τουρίστες είτε διαμένουν στην Ελλάδα ως οικονομικοί μετανάστες.

Αλλά ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός αποτελεί και το μοναδικό ηλεκτρονικό μέσο άμεσης ενημέρωσης για τους ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται στην Ελλάδα σε μία χρονική συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητη για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι σαράντα εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) του AIR 104,4 βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους εργασιακής ανασφάλειας μετά την αιφνιδιαστική διακοπή λειτουργίας του ραδιοσταθμού.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί και ο κ. Υφυπουργός:

Τι θα πράξουν για την άμεση επαναλειτουργία του ξενόγλωσσου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού AIR 104,4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου