22 Σεπ 2010

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί τη μόνιμη λειτουργία του Athens International Radio

                                                        22.09.2010

Σχετικά με τη διακοπή εκπομπής του ξενόγλωσσου προγράμματος Athens International Radio του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 του Δήμου Αθηναίων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι το θολό και άναρχο τοπίο που για χρόνια επικρατεί στον τομέα ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και συχνοτήτων δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη διακοπή λειτουργίας του μόνου ξενόγλωσσου ραδιοφωνικού σταθμού, που απευθυνόταν αποκλειστικά στους μετανάστες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Ερωτήσεις βουλευτών για τον AIR 104.4 FM

Ερώτηση του Βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη

Προς τους κ. Υπουργούς:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας του Athens International Radio

Την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν, μετά από καταγγελία, στην κατάσχεση του πομπού εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού Athens International Radio AIR 104,4 και στο κλείσιμο των εγκαταστάσεών του.

O Αλέκος Αλαβάνος για τον AIR 104.4


«Θέλω να εκφράσω την κατηγορηματική και απόλυτη στήριξη της Ελεύθερης Αττικής, του συνδυασμού για την Περιφέρεια της Αττικής, στην ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του ξενόγλωσσου σταθμού. Δεν είναι θέμα μονάχα – είναι και τέτοιο θέμα – να μην παράγουμε κι άλλους ανέργους, αλλά είναι κυρίως ζήτημα του, σε μια πια πολυπολιτισμική Αθήνα, να έχεις επαφή με όλες αυτές τις ξενόγλωσσες ομάδες που υπάρχουν στο χώρο μας». Listen - Ακούστε