2 Οκτ 2010

Οι Ολυμπιονίκες για τον AIR 104,4 FM

Και οι ολυμπιονίκες μας, οι ποδοσφαιριστές, οι καλαθοσφαιριστές μας, που μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της ξενόγλωσσης ενημέρωσης καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς ξένους αθλητικούς παράγοντες, αθλητές και παίκτες που ζουν στην Ελλάδα, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Athens International Radio – AIR 104.4 και ζητούν να αρθεί κάθε εμπόδιο ώστε να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο.

Ο Γιώργος Σιγάλας, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, αναφέρει στη δήλωσή του:

 “Οι εποχές που ζούμε είναι κατά γενική ομολογία πάρα πολύ δύσκολες και η χώρα μας είναι μία από τις χώρες που φιλοξενούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ξένων ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων.
Θα έλεγα λοιπόν ότι  επειδή έχω ζήσει στο εξωτερικό για δύο χρόνια – με έχουν φιλοξενήσει και έχω δουλέψει- και έχω αισθανθεί πώς είναι να είσαι ξένος σε μία χώρα και πόσο σημαντικό είναι να μπορείς, να έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις και να ενημερώνεσαι για το τι γίνεται στη χώρα όπου διαμένεις, στη δική σου γλώσσα, τουλάχιστον στην αρχή.
Θεωρώ λοιπόν ότι ο  ΑIR 104,4 πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί διότι προσφέρει κοινωνικό έργο και  τεράστια βοήθεια σε όλον αυτό τον κόσμο που έχει έρθει από μακριά και φιλοξενείται στην πατρίδα μας.
Πιστεύω επίσης ότι αυτές τις εποχές είναι λίγο επικίνδυνο να κάνουμε τέτοια βήματα ώστε να κλείνουμε ραδιοφωνικούς σταθμούς που τέλος πάντων έχουν μια τέτοια προσέγγιση σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού στην ελληνική επικράτεια”.


Ο Δημοσθένης Ταμπάκος, Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής:

”Από τα αρχαία χρόνια η Ελλάδα φημίζεται για τη φιλοξενία της. Όσοι αλλοδαποί διαμένουν στην Ελλάδα οφείλουν να μάθουν καλά την ελληνική γλώσσα και η ίδια η πολιτεία να μεριμνήσει επαρκώς γι' αυτό. Ένας σταθμός όπως ο AIR 104.4 βοηθάει στην ενημέρωση όσων ακόμα δεν έχουν μάθει τη γλώσσα μας. Η χώρα μας φημίζεται επίσης και για τον τουρισμό της και ένας τέτοιος σταθμός εξυπηρετεί και διευκολύνει τους χιλιάδες τουρίστες που έχουμε κάθε χρόνο. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια καλή προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου είναι χρήσιμη και αναγκαία η λειτουργία του ξενόγλωσσου προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 9.84”.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος, Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο:

Σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους σαν αυτή  που περνάει η χώρα μας η ενημέρωση είναι αναγκαία για όλους μας. Ο  AIR 104.4 δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν μιλάνε ελληνικά να ενημερώνονται και αυτό κάνει τον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό απαραίτητο.
Καταδικάζω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου κάθε είδους ενέργεια που έχει στόχο το κλείσιμο του σταθμού και με την παρουσία μου κοντά σας θέλω να πείσω όλους όσους προσπαθούν να στερήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης  από ανθρώπους που φιλοξενούνται, μέσα σε εισαγωγικά, από τη χώρα μας ότι κάνουν μεγάλο λάθος”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου