24 Σεπ 2010

Ο Ιταλός πρέσβης για τον AIR 104.4

Ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα Φραντσέσκο Πάολο Τρουπιάνο φιλοξενήθηκε για την πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη, ζωντανά, στα μικρόφωνα του Athens International Radio 104.4 fm στην εκπομπή Polvere di Stelle του Τάσου Μαυρή, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2010, στις 8-9 το βράδυ.
Ο Ιταλός πρέσβης χαρακτήρισε “άριστη πρωτοβουλία” τη δημιουργία του AIR 104.4 και εξέφρασε την άποψη ότι, “αν το θέμα είναι μόνο διοικητικό ίσως θα πρέπει να βρεθεί μια λογική λύση” για την ανάκτηση του πομπού του σταθμού.
.


Απόσπασμα της συνέντευξης:
-Κύριε Πρέσβη, ποια η γνώμη σας για τον Athens International Radio 104.4 fm, το ραδιόφωνο που μιλά τη γλώσσα σας;

“Νομίζω ότι είναι μια άριστη πρωτοβουλία, ακριβώς για να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η σχέση και η γνώση δύο γνώριμων από πάντα λαών”.

-Εξοχότατε, ποια είναι η αξία της Ελευθερίας του Τύπου και της Ενημέρωσης;

“Θα έλεγα ότι είναι μια βασική αξία, θεμελιώδης, της ίδιας της δημοκρατίας έτσι όπως αναπτύχθηκε σήμερα. Μεταξύ των άλλων ξεκίνησε από εδώ, από την Αθήνα. Η Ελευθερία του Τύπου και της Ενημέρωσης είναι βασική και ιδιαίτερης σημασίας διότι χωρίς Ελευθερία Τύπου και Ενημέρωσης, ο πολίτης, ο απλός πολίτης, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, στη χώρα του, στον κόσμο. Άρα είναι μια Ελευθερία που πρέπει να διατηρηθεί με έναν απόλυτο τρόπο και βέβαια, όπως όλες οι Ελευθερίες και όλα τα Δικαιώματα, πρέπει να έχει μια ισορροπία και σεβασμό της ιδιωτικής ζωής”.

-Κύριε Πρέσβη, ο Athens International Radio 104.4 fm στερήθηκε τα μέσα εκπομπής του με απόφαση της Εισαγγελίας. Τι έχετε να πείτε;

“Προφανώς δεν γνωρίζω την ιδιαιτερότητα της υπόθεσης, ούτε μπορώ να εισέλθω στην απόφαση της Ελληνικής Εισαγγελίας, όμως, όπως είπα και πριν, η Ελευθερία του Τύπου και της Ενημέρωσης είναι κάτι που πρέπει να προστατεύεται.
Πιστεύω ότι, αν το πρόβλημα είναι μόνο διοικητικό, έλλειψη εγγράφων ή σφραγίδων, ίσως θα πρέπει να βρεθεί μια λογική λύση ... “. Listen - Ακούστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου